Müügil Mari Kalkuni cd “Üü tulõk”

Postitatud 17.12.2012

MARI KALKUN
juttu plaadi “Üü tulõk” juurde

Minu isa on sündinud Võrumaal Haki talus ja ema Kihnul Tohvri talus. Neis paigus asuvad mu juured, mis ei hoia mind kunagi päriselt paigal. Kodu- ja äraigatsus, mis minus laulma hakanud luuletusi läbib, pärineb vist isalt, kes 20-aastaselt talust Lääne-Siberisse ja hiljem suviti Kamtshatkale ja Kasahstani reisis.
Võru keelt olen ma kuulnud lapsepõlvest saati, kuid nüüd taasavastanud läbi murdekeelsete värsside. Minu jaoks väljendub ses teistmoodi rütm ja olemine, Lõuna-Eesti maastikule omane metsikus ning samas pehmus ja otsekohesus.
See on minu esimene plaat – jäädvustus olulistest hetkedest ja inimestest. Paljud lood on kirjutatatud gümnaasiumi ajal ning mitmed pühendusega lähedastele ja sõpradele. Mulle tundub, et muusika sarnaneb inimesega: teatud piirini on teda võimalik täiustada ja tema „vigu“ tasandada, sealt edasi aga kaotab ta oma inimlikkust. Seepärast on lindile jäänud ka sahinaid, improvisatsiooni, lugudevahelisi helisid.

Related Posts

Tags

Share This

468 ad